ES PROPOSA FER UN PROJECTE INTEGRAL PER ACABAR DE RE URBANITZAR EL CENTRE COMERCIAL DE LLÍRIA
19/12/2015

Compromís-MoVe prioritza per a 2016 el tram del C/ Sant Miquel front el Teatre de la Unió Musical.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, Llíria necessita una revitalització de la seua trama comercial i per poder fer-ho cal que l'ajuntament dissenye un Centre Comercial atractiu, amb zones peatonals, amable amb el vianant i amb una urbanització que permeta el passeig i l'activital econòmica i professional dels diversos establiments que hi ha al centre del casc urbà.

Garcia apunta que, tal i com es va aprovar, en el primer semestre de 2016 s'executarà el Pla d'Inversions de la Diputació de València, on es contempla una actuació de re urbanització important en ple centre de la Ciutat, concretament en la Plaça de Partidors.

Esta actuació ve a complementar les ja iniciades fa una dècada als carrers Sant Vicent i Metge Miquel Pérez. Projectes que van revitalitzar esta zones i van a començar a dissenyar un centre més amable i accesible, pensat en el vianant i no pas en el vehicle. Un centre d'una ciutat amigable i pensada en clau de segle XXI.

Es tant així, que per poder fer una actuació més ampla i poder completar un disseny de ciutat a nivell urbà més humana, amb espais públic de gaudiment i comercialment més atractius, cal completar la tramada vial de la zona centre.

Amb este objectiu, afegeix Garcia, seria important planificar i tindre enllestits projectes de re urbanització en temps i forma, davant eventuals noves convocatòries d'ajudes públiques d'altres administracions.

Uns dels projectes que caldria dissenyar de manera integral, amb la finalitat de donar connexió entre les actuacions ja executades i pendents d'executar en el C/ Sant Vicent, C/ Miquel Pérez, Plaça General Santes i Plaça Partidors, seria la tramada viaria del C/ Sant Miquel, des de la Piscina Municipal fins la Plaça General Santes, el C/ Sant Vicent de Paul i C/ Llibertat complets, i el C/ de Colon des del C/ Miquel Pérez fins a C/ Duc de Llíria.

Compromís-MoVe, proposa que este projecte integral, el qual integraria les actuacions ja realitzades, es podria redactar per fases en les diferents tramades de carrer, com per exemple:

C/ SAN MIQUEL

1ª Fase.- des de la Piscina Municipal fins a Duc de Llíria.

2ª Fase.- des de Duc de Llíria fins a C/ Sant Vicent Paul

3ª Fase.- des de C/ St. Vicent Paul a Plaça Gral. Santes

C/ SANT VICENT  DE PAUL

1ª Fase.- des de Plaça Partidors a C/ Sant Miquel

2ª Fase.- des de C/ Sant Miquel a C/ Colon

El tram de carrer Colón proposat i el de Llibertat podrien ser dos projectes més unitaris i independents. Establint per a 2016 com una prioritat la 2ª Fase del Carrer Sant Miquel abans esmentada, donat l'avançat estat de les obres de construcció del nou Centre d'Innovació Musical i l'activa producció cinematogràfica i cultural que es dona al Teatre de la Unió Musical de Llíria.

Es per això, que el grup municipal de Compromís-MoVe, ha presentat esta proposta a l'ajuntament de Llíria per començar a avançar en un model de ciutat més amable i comercialment més atractiu que servisca per dinamitzar i revitalitzar el comerç local i l'activitat professional.

 

Site developed with Drupal