El PP rebutja els Pressupostos de 2018 perquè estan confeccionats “sense consens ni participació” i atenen a promocions partidistes
28/02/2018

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, José Ricardo Escobedo, ha defés que els Pressupostos de 2018 estan confeccionats “sense consens ni participació” i atenen a promocions partidistes. A més, estos comptes, que ascendixen a més de 21 milions d'euros, no tenen “credibilitat”.

Escobedo s'ha pronunciat en estos termes durant el ple extraordinari celebrat per a l'aprovació inicial del Pressupost General de l'Ajuntament de Llíria així com la modificació de llocs de treball. A juí del portaveu popular, estos comptes arriben, una vegada més, “tard i mal” i la modificació de llocs de treball que presenten renúncia a la “racionalitat” de l'Administració Pública.

Un pressupost “irreal”

Així mateix, ha assegurat que els Pressupostos 2018 són “paper mullat” perquè la gestió del Govern de Manolo Civera “no li avala” i el seu projecte per a Llíria és “irreal”, ja que hi ha necessitats que no es contemplen.

Igualment, ha enlletgit que “els pressupostos municipals que són el més important de l'exercici, com és de costum en esta legislatura, arriba una vegada més fora de termini”.

Més gasto i menys control

A més, ha criticat l'elevat import del capítol I, gastos de personal que ascendixen a més de 10,3 milions d'euros, “un 11,92% més que en l'anterior exercici en termes globals, el més elevat de la història, és a dir, quasi el 50% del pressupost municipal, sense gestió de personal i sense cap control del responsable polític que ni està ni se li espera, perquè no ha assistit ni a la comissió ni al ple més important de l'exercici, perquè porta mesos sense apareixer”.

Respecte a les inversions, l'edil popular ha explicat que “una altra vegada recorren al crèdit per a este capítol, enguany el més elevat amb més 1,9 milions d'euros, un 21,37% més que l'any passat” i s'ha preguntat “per a què este increment si després són incapaços de dur a terme els projectes, com ve sent habitual en esta legislatura”.

També s'ha incrementat el capítol II, Gastos de Béns Corrents i Servicis, que passa de 5,2 milions d'euros a 6,2 milions d'euros, fet que és “preocupant” si no es controla este capítol, pels problemes que històricament han suposat per a l'Ajuntament.

Així, ha destacat la partida de prop de 280.000 euros relativa a la reparcel·lació inversa del Vedat Catalá, i un altre gasto que s'havia de pressupostar i no està d'al voltant de 100.000 euros per al registre de la propietat, a banda de la minva d'ingressos. “Cal recordar que el Coto Català va ser una proposta que va fer el tripartit d'esquerres amb el Govern de Fina Pérez i que hui estem pagant els ciutadans, per la qual cosa em pregunte si l'actual Govern de Manolo Civera instarà a crear una comissió reservada per a aclarir possibles responsabilitats polítiques, econòmiques, patrimonials i jurídiques pel dany a les arques municipals”, hi ha assenyalat.

D'altra banda, en els comptes, un any més, no arrepleguen partides nominatives per a la col·laboració en la compra de subministraments a Cáritas, a pesar de la important labor que està oferint a la societat edetana a través del banc d'aliments mentres que hi ha una elevada consignació econòmica per a festejos populars. Altres partides que queden sense cap consignació són les inversions per al cementeri municipal. Igual que projectes aprovats per ple que continuen sent una assignatura pendent per a este Govern com és les nou dependències de Policia Local.

La legislatura de l'“èxode”

El portaveu popular ha afirmat que esta legislatura podria qualificar-se com la legislatura de l'“èxode” perquè una gran quantitat de funcionaris, pels motius que siguen, preferixen treballar en altres ajuntaments i han sol·licitat anar-se'n com l'interventor, el secretari, la tresorera, l'informàtic, l'arqueòleg, diversos treballadors de Servicis Socials i inclús el personal eventual, per citar alguns.

En este sentit, ha criticat que el regidor de Recursos Humans Juan José Alcayde ni tan sols ha assistit al ple per a defendre una modificació que presenta des del seu departament, la qual cosa ha qualificat de “falta de respecte als treballadors, als regidors i al municipi de Llíria” alhora que ha lamentat que “és un desistiment de funcions, més quan l'alcalde Manolo Civera no sols li ha delegat la responsabilitat de Recursos Humans sinó també una tinència d'alcaldia”.

Respecte a les modificacions de llocs de treball, ha criticat que “en compte de fer-se en la seua totalitat atenent les demandes de totes les àrees de l'Ajuntament només s'ha realitzat de forma parcial” i ha lamentat que “no s'atengueren les peticions de tots els treballadors com és el cas dels funcionaris del Conservatori de Música, més quan els tribunals li exigixen al Consistori edetà que ha d'actuar i, a pesar de la seua urgència, s'ha deixat fora”.

Sobredimensió de l'Administració Pública

Quant als dos nous llocs de treball que el Govern de Manolo Civera crearà, Escobedo ha remarcat que “respon més a una actuació política que técnica” i ha defés que el PP creu que és innecessari sobredimensionar l'Administració Pública perquè no respon a una “racionalitat” de la mateixa. “No es tracta de crear més llocs de treball sinó racionalitzar i fer més efectiva la plantilla actual”, ha remarcat.

Finalment, l'edil popular ha advertit que “és la primera vegada que l'Ajuntament de Llíria du a terme una modificació de llocs de treball sense que hi haja un informe dels sindicats” i ha criticat que “l'única cosa que s'ha facilitat al Grup Municipal del PP és un document de dos fulls de CC.OO. sense firmar, entregat el mateix dia del ple extraordinari de pressupostos”.

 

Site developed with Drupal