El PP demana una consulta ciutadana per a conéixer el sentir dels veïns respecte al trasllat del centre de menors de Monteolivete a Llíria
19/05/2017

El Grup Municipal del Partit Popular ha demanat una consulta ciutadana per a conéixer a sentir dels veïns respecte al trasllat del centre de menors de Monteolivete a Llíria. Així ho ha sol·licitat la portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria Reme Mazzolari en el ple municipal celebrat ahir dijous. Esta proposta ha sigut rebutjada per PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede.

Així mateix, ha explicat que "la decisió de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de traslladar Monteolivete, segons la vicepresidenta Mónica Oltra, es dóna perquè hi ha conflictes molt violents i, a més, segons la pròpia consellera hi ha xiquets no acompanyats menors d'edat des de països del Magrib, dels que se sospita que estaven induïts per algun tipus d'entramat en els països d'origen".

De la mateixa manera, hi ha assenyalat que "els populars volem que el Govern socialista explique amb llums i taquígrafs quin tipus de centre de menors vindrà a Llíria perquè, segons es coneix per declaracions d'Oltra, en el centre de Monteolivete que serà traslladat a Llíria s'han donat casos d'abusos de menors entre els propis interns, a més d'altercats".

Negativa a la transparència i la participación

“És contradictori que en els programes electorals d'estos partits d'esquerra es defenguera la participació ciutadana i la transparència en la gestió i quan es planteja una proposta en este sentit es tanquen en banda amb la negació. Encara és més greu quan en el ple d'ahir es va aprovar per unanimitat el Reglament de Transparència, Participació i Bon Govern i es rebutge una proposta que advoca per això”, ha criticat Mazzolari.

La dirigent popular ha explicat que “cap formació política de la localitat portava en el seu programa electoral portar al municipi un centre de menors i molt menys executar obres per a albergar-lo en un edifici municipal, la qual cosa queda clar que no és una necessitat que demande la nostra ciutadania mentres sí es donen altres més urgents i necessàries com és la construcció d'una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat psíquica”.

Mazzolari hi ha assenyalat que “si es creu que la governabilitat ha d'exercir-se respectant el principi de transparència i que s'ha de promoure la participació ciutadana en la presa de decisions, és de justícia que es realitze esta consulta ciutadana, ja que es va a dur a terme una inversió en un edifici municipal que no disfrutaran directament la ciutadania de Llíria”.

“Obscurantisme informatiu”

“Després de l'obscurantisme informatiu entorn de l'arribada del centre de dia a Llíria, ja que la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està declarant unes dades mentres que des de l'alcaldia s'estan oferint altres totalment distints --com el nombre de menors que vindran, el model de gestió, entre altres--, demanem que es determine la presentació clara i exacta del projecte que es vol implantar, així com la ubicació del mateix i les seues característiques del nou model d'acolliment infantil que ha adoptat la Generalitat”, ha afirmat.

De la mateixa manera, la portaveu popular ha exigit que “abans de prendre cap decisió municipal a este respecte, l'Ajuntament de Llíria conega l'opinió de la ciutadania, per al que haurà de posar-se en marxa un procés de participació ciutadana que contemple la realització d'una consulta" i ha afegit que "el fet de que el PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede diguen no a la consulta ciutadana evidència que no prediquen amb l'exemple i que el seu discurs és enganyós”.

Mazzolari ha recordat que “la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra i la vicepresidenta de la Diputació de València María Josep Amigó van anunciar al gener de 2017 una inversió de 900.000 euros a Llíria per a un centre de menors i al maig de 2017 es coneixia a través d'una intervenció en seu parlamentària de la vicepresidenta del Consell que el centre de menors de Monteolivete, en el que es donen conflictes molt violents, es trasllada a Llíria, informació que s'ha conegut a través dels mitjans de comunicació mentre el Govern socialista guarda silenci”.

 

Site developed with Drupal