Mazzolari lamenta que Oltra “només busque la foto” en la seua visita a Llíria i li exigix que escolte les reivindicacions de la ciutadania
10/01/2018

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha lamentat hui que la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra “només busque la foto” en la seua visita a Llíria i li ha exigit que escolte les reivindicacions de la ciutadania.

Mazzolari s'ha pronunciat d'esta manera en relació a la visita que la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra ha realitzat a Llíria, en el que s'ha reunit amb la Corporació Municipal i, posteriorment, amb el departament de Servicis Socials.

En la reunió, Oltra i Civera han exposat a la Corporació Municipal el seu projecte per al Prat, en el que s'inclou en el mateix espai una zona per a albergar jóvens, xiquets discapacitats i el centre de recepció de menors, una altra zona de participació ciutadana i una altra per a formació i escola taller. Un projecte que els populars qualifiquen d'improvisat perquè no ve acompanyat de cap informe tècnic que avalue la idoneïtat del mateix.

Així mateix, la portaveu popular ha assegurat que “hui la vicepresidenta ha perdut una oportunitat d'or per a conéixer de primera mà les inquietuds de la ciutadania al no reunir-se amb col·lectius socials sinó que s'ha refugiat en l'Ajuntament de Llíria per a no haver de donar explicacions, perdent el contacte amb la ciutadania que li reclama transparència i participació”.

Centre de recepció de València

Respecte al centre de recepció de menors, Mónica Oltra ha reconegut a preguntes de Mazzolari que Llíria acollirà el centre de recepció de menors de tota la província de València, una decisió que, segons el parer de la portaveu popular, “s'ha realitzat d'amagat, sense comptar amb el sentir del municipi de Llíria”.

Mazzolari ha anunciat que l'Ajuntament de Llíria ha contractat sondejos en els blocs de l'antic reformatori, on s'ubicaria el centre de recepció de menors, l'informe preliminar del qual mostra la idoneïtat de derrocar-ho” i ha afegit que “açò suposaria la necessitat de la construcció d'un nou edifici, amb característiques diferents de les actuals”.

La prioritat: el centre de dia i residència per a discapacitats

Per això, la portaveu popular ha exigit al Govern del Botànic que “davant d'este panorama, canvie la seua decisió i construïsca el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat en l'emplaçament cedit per a això a la Generalitat i el projecte de la qual està en la Conselleria competent”. Així, ha subratllat que “és de justícia que siga este i no un altre el recurs social que es construïsca perquè és una reivindicació històrica que ha de ser atesa”.

“La intenció del Consell i del Govern de Manolo Civera de tirar per la borda el projecte actual del centre de dia i residència per a persones amb discapacitat i començar de zero, amb un altre emplaçament i amb pitjors accessos suposa, no sols demorar en el temps una necessitat que no pot esperar més sinó imposar una decisió política deixant al marge el sentir de les famílies dels xiquets amb discapacitat de Llíria i la comarca del Camp de Túria", ha assenyalat.

Covardia política

De la mateixa manera, ha criticat que el Govern de Manolo Civera “s’amague per a no haver de donar explicacions a la ciutadania d'esta decisió imposada” i ha lamentat que “el PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede votaren en contra de dur a terme una consulta ciutadana per a conéixer el sentir del municipi, tal com va demanar el PP, per la seua covardia política, ja que vetlen més pels seus interessos partidistes i personals que pels interessos de la nostra ciutat”.

Mazzolari ha advertit que “els Governs de PSOE i Compromís, sustentats per Podemos, tant en la Generalitat com en l’Ajuntament de Llíria, governen a esquenes dels ciutadans, ja que han passat d'abanderar la transparència i la participació a atrinxerar-se en els despatxos sense escoltar la voluntat del poble”.

 

Site developed with Drupal