Llíria millorarà la senyalització de les rutes turístiques de senderisme i crearà un protocol d'actuació per a garantir el seu manteniment
24/06/2018

L'Ajuntament de Llíria millorarà la senyalització vertical i horitzontal de les rutes turístiques de senderisme, gràcies a la moció presentada pel Grup Municipal del Partit Popular i que ha sigut aprovada per unanimitat dels grups polítics de la Corporació Municipal.

Així ho ha afirmat la regidora del Grup Municipal del Partit Popular Asunción Subiela Moros, qui ha defés la proposta. En este sentit, l'edila popular hi ha assenyalat que “moltes d'estes rutes no tenen senyalització i en altres punts les que existixen estan molt deteriorades, per la qual cosa és necessari que es porte endavant un projecte d'adequació i millora”. 

Així mateix, l'edila popular ha destacat que “els nous elements informatius donaran un valor afegit a estos itineraris a través d'estes senyalitzacions que no sols deuen de donar informació de la ruta sinó també dels punts d'interés, les restes històriques, la vegetació autòctona i els animals que habiten en la zona”.

Protocol d'actuació

De la mateixa manera, tal com sol·licita la moció aprovada pel ple, es crearà un protocol d'actuació, en el que es designe un equip responsable, per a “garantir el seu manteniment, l'actualització de la senyalització així com l'adequació i neteja de les mateixes, amb l'objectiu d'oferir al senderista una imatge cuidada, atractiva i de qualitat”. “Amb este protocol hi haurà una major coordinació entre departaments que beneficiarà en gran manera la imatge d'estes rutes turístiques de senderisme”, ha assegurat.

L'Ajuntament de Llíria, dins de la seua oferta turística, oferix per als amants del medi natural quatre rutes de senderisme: Senda dels Cellers, la Senda del Cavalló de l’Olivera, la Senda del Barranc de Gasque i la Senda dels Fornillers. Estos itineraris destaquen pel seu gran valor ecològic i històric. Els senderistes no sols poden apreciar les impressionants vistes del patrimoni natural de Llíria sinó, a més, zones que arrepleguen la història del municipi com el Castellet de Bernabé, el camí dels Llàcoves Velles, entre altres.

 

Site developed with Drupal