Llíria demana a la Generalitat que autoritze les proves de camp del nou sistema de caça cistella-malla
28/11/2017

El ple de l'Ajuntament de Llíria demana a la Generalitat que autoritze les proves de camp del nou sistema de caça cistella-malla. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable del Grup Municipal del PP i la regidora del Grup No Adscrit Isabel Aigües, l'abstenció del PSOE i Llíria Puede i els vots en contra de Compromís-Move.

Esta proposta, presentada pels populars, pretén que la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural autoritze els estudis i proves necessàries per a utilitzar este nou mètode de caça selectiva, sense mort ni patiment per a aus que no són objecte de la caça.

La portaveu del Grup Municipal del PP en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha explicat que “se sol·licita a més que les Corts Valencianes cree una comissió de treball en què estiguen representats tots els grups polítics a fi d'iniciar una modificació de la Llei de Caça que empare la regulació del parany”.

Així mateix, la dirigent popular ha indicat que “els populars sempre hem defés este tipus de pràctiques tradicionals, sempre ajustades a la legislació vigent, per la qual cosa és convenient que perquè es continue la caça entre els aficionats es duguen a terme noves fórmules adaptades als nous temps”.

Sistema de caça selectiu

L'Associació de Paranyers (APAVAL) ha sigut l'encarregada d'idear i presentar este nou sistema de caça selectiu, amb el que asseguren salvar els problemes legals que perseguixen els aficionats des que en la dècada passada es decidira penalitzar esta pràctica cinegètica.

El nou sistema de cistella-malla és totalment selectiu, perquè permet capturar les aus sense produir-los dany a través de dos mecanismes, un que s'activaria pel pes de l'au i l'altre manual. Este model està avalat per enginyers, diversos d'ells de la Universitat Politècnica de València, que acrediten que este sistema respecta la normativa nacional i europea.

Finalment, Mazzolari ha lamentat que “els socialistes s'abstinguen a Llíria i al contrari voten a favor a Castelló, la qual cosa evidència que no tenen una postura clara entorn de la pràctica cinegètica la que deixa als peus dels cavalls a un col·lectiu molt important en la nostra Comunitat” i ha conclòs que “el problema no està a Europa sinó en el Govern del Botànic, que vol silenciar als aficionats d'esta modalitat tradicional de caça, al negar-los l'oportunitat de provar sistemes alternatius”.

 

 

Site developed with Drupal