El GPP presentarà una esmena nominativa als comptes de la Generalitat per a dotar de pressupost el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat de Llíria
10/11/2017

El Grup Parlamentari Popular presentarà una esmena nominativa als comptes de la Generalitat per a l'exercici de 2018 per a dotar de pressupost el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat de Llíria. Amb esta proposta, els populars pretenen que “el Consell pose negre sobre blanc la seua voluntat d'apostar per esta infraestructura social tan necessària per al municipi de Llíria i la comarca del Camp de Túria”.

Així ho ha anunciat el portaveu de Política Social del PP en les Corts Valencianes José Juan Zaplana, en la reunió de treball que ha mantingut, junt a la portaveu de Medi Ambient Elisa Díaz, amb la presidenta popular i portaveu del Grup Popular en l'Ajuntament de Llíria Reme Mazzolari i els regidors Vicente Torner, Francisco Martínez i Asunción Subiela.

La portaveu popular Reme Mazzolari ha explicat durant la reunió de treball “les gestions realitzades pel Govern del PP en les anteriors legislatures, en les que ja tenim el conveni, el projecte d'execució i la cessió de la parcel·la del futur centre de dia i residència per a persones amb discapacitat”. Així, ha subratllat que “si de veritat hi ha voluntat política per part del Govern del Botànic perquè este recurs siga una realitat, que ho demostren en els pressupostos de 2018”.

Centre de recepció de menors

Respecte al futur centre de recepció de menors que el Govern de Manolo Civera i la Conselleria de Mónica Oltra volen instal·lar a Llíria, Mazzolari hi ha assenyalat que “ha sigut una decisió feta a esquena de la ciutadania de Llíria perquè per a esta infraestructura ni hi ha hagut participació ciutadana ni transparència informativa, i molt menys estava arreplegada en els programes electorals del PSOE i Compromís-MOVE”.

Els diputats autonòmics han visitat les instal·lacions de ‘El Prat’, on està previst ubicar el centre de recepció de menors, una localització que segons el parer dels populars “no és la més idònia per als menors perquè està allunyat del nucli urbà”. A més, han advertit que “este tipus de recursos socials hauria d'estar preferentment ubicat en una gran ciutat i no en un municipi com Llíria que no pot absorbir amb els seus servicis les necessitats d'este centre”.

Projecte ‘Simbiotic’

D'altra banda, durant la reunió també s'ha tractat el projecte ‘Simbiotic’, una iniciativa de la Universitat de València sobre la bioeconomía circular. Segons ha explicat la portaveu popular “este estudi, que el Govern de Manolo Civera ha contractat per 180.000 euros, no tindrà cap benefici immediat per als ciutadans, sinó més bé el que ens oferiran seran unes conclusions les mesures de les quals a adoptar potser ni tan sols el municipi de Llíria puga assumir pel seu alt cost econòmic”.

Mazzolari ha lamentat que “ahir vingueren a fer-se la foto els dirigents socialistes de la Diputació de València i de la Generalitat a l'acte de presentació del projecte Simbiotic sense haver-hi invertit ni un sol euro en este estudi” i ha advertit que “esta iniciativa havia d'haver nascut des de la Generalitat que té major capacitat econòmica i oferir-la als municipis sensibilitzats amb la bioeconomía circular i no al revés, fet que deixa en prou mal lloc la poca sensibilitat de la Generalitat en matèria mediambiental”.

 

 

Site developed with Drupal