Escobedo advertix que el polígon de Carrases “està igual que fa un any” i critica la “ineficaç” gestió del Govern de Civera
28/06/2017

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, José Ricardo Escobedo, ha advertit hui que “el polígon de Carrases està igual que fa un any” i ha criticat la "ineficaç" gestió del Govern de Manolo Civera, ja que "duen dos anys sense fer absolutament res”.

Escobedo s'ha pronunciat així després de la modificació pressupostària aprovada en l'últim ple municipal, en el que s'han dotat distintes partides pressupostàries per al polígon de Carrases, que en la seua totalitat ascendixen a 1.025.190,20 euros. En este sentit, ha explicat que “un any més s'injecta diners, en concret 546.265,35 euros, per a reparar i condicionar l'enllumenat públic del polígon”, per la qual cosa ha instat els socialistes a "posar-se a treballar des de ja perquè no torne a ocórrer això de l'any passat, que van perdre 580.000 euros per la seua inacció més absoluta”.

“Cal recordar que en 2016 tots els grups municipals aprovarem una partida econòmica de 580.000 euros perquè el Govern socialista realitzara la inversió i reparar els actes vandàlics en les instal·lacions elèctriques del polígon. Durant tot l'any 2016 l'equip de Manolo Civera va ser incapaç de dur-ho a terme, tant és així que al febrer de 2017 l'interventor municipal es va veure obligat a emetre un informe en què li indicà al Govern socialista que ja no podia procedir a executar-ho amb càrrec al pressupost del 2016, havent d'esperar al nou exercici per a tornar a dotar la partida per la seua desídia. Per tant, ha sigut ara al juny de 2017 quan els grups polítics hem hagut de tornar a consignar una partida pressupostària perquè el Govern socialista puga executar-ho”, ha explicat el dirigent popular.

Escobedo ha assenyalat que en la modificació pressupostària “també es destina una partida de 288.000,70 euros per a l'estació depuradora del polígon de Carrases que no funciona perquè en Govern socialista va cessar el contracte de manteniment, la qual cosa va ocasionar el deteriorament”. Així, ha recordat que “en aquell moment l'empresa encarregada del manteniment, que era AQUALIA, va fer un informe en què indicava que la solució a uns problemes de funcionament detectats ascendia a 150.000 euros, ara ens costa quasi el doble i només és la primera fase”.

De la mateixa manera, s'inclou una tercera partida pressupostària per al polígon de Carrases, per a la inversió en parcel·les municipals per retaxació de càrregues d'urbanització que ascendix a 190.924,15 euros. Escobedo ha afirmat que “la retaxació de càrregues d'urbanització està presentada en l'Ajuntament des de fa ja un any i ascendix a 4,8 milions d'euros”, per la qual cosa s'ha preguntat “si no està aprovada d'on ix la xifra que li correspon pagar a l'Ajuntament de Llíria? quan pensen aprovar-la? i quan donaran explicacions del per què d'esta cantidad?”.

Carrases, generador de riquesa i ocupació

Escobedo ha assegurat que “el PP ha reiterat en distintes ocasions la importància de posar en marxa este teixit empresarial, per la qual cosa és necessari un major compromís per part dels socialistes per a eixir de l'inmobilisme” alhora que ha afegit que “ningú posa en dubte el compromís dels populars en esta qüestió, perquè va ser un dels nostres grans projectes del PP per a generar riquesa i ocupació, així ho hem demostrat durant els governs populars, per la qual cosa volem que este projecte veja la llum com més prompte millor”.

El polígon industrial, executat durant el mandat dels Governs del PP, està acabat al 95% de les obres. El 5% d'obra que falta correspon a les connexions externes definitives i últimes d'electricitat i aigua. En estos moments es disposa de llum i aigua per a abastir el 24% de les necessitats del polígon si estiguera ocupat per empreses en funcionament i es té les instal·lacions elèctriques per a portar fins a 3.000kW d'electricitat si hi ha demanda de noves empreses. L'única cosa que falta és la connexió d'aigua potable i la construcció d'una subestació elèctrica que garantisca la totalitat del subministrament.

 

Site developed with Drupal